Read Time:2 Minute, 0 Second

Το σενάριο της ταινίας “Στα ψηλά χορτάρια” μέσες-άκρες μου θυμίζει το καλοκαίρι που είχα πάει για ψάρεμα στην Καλαμάτα μαζί με δύο ακόμα φίλους φοιτητές και είχαμε δει δύο U.F.O να πετούν χαμηλά κάτω από τα σύννεφα. Θέλω να πω, είναι γνωστό πως ο Steven King βασίζει τα βιβλία του σε κοινές φοβίες, απλά, επειδή τις δημοφιλέστερες τις έχει γράψει στα πρώτα του, πλέον οι ιδέες του περιορίζονται μάλλον σε λιγάκι ποιο κοινότυπα πράγματα τα οποία μάλλον χρειάζονται κάποια ώθηση για να αποκτήσουν το σασπένς τους, όπως “η δολοφονική κουβέρτα”, “η αιχμηρή κρεμάστρα” ή “τα ψηλά Χορτάρια”.

Τα ψηλά "Χορτάρια" - Steven King
Τα ψηλά “Χορτάρια” – Steven King

Με τον Steven King να γράφει ένα βιβλίο 800 σελίδων κάθε Σαββατοκύριακο και μια νουβέλα 250 σελίδων κάθε αργία και το Netflix να είναι σε θέση να διάθεσει τουλάχιστον 1000 δολάρια για κάθε μεταφορά τους σε ταινία, μάλλον ο συγγραφέας βρήκε επιτέλους την πλατφόρμα που του ταιριάζει. Και αυτό είναι κάτι που προβλέπεται πως θα ενθουσιάσει τους απανταχού θαυμαστές του έργου του King και της καλής λογοτεχνίας σε όλο τον κόσμο!

Στο σενάριο της ταινίας, ένας αδερφός μαζί με την αδερφή του ταξιδεύουν σε έναν άδειο αυτοκινητόδρομο όταν ακούν τις φωνές ενός παιδιού που έχει χαθεί μέσα σε μια φυτεία. Γρήγορα προσφέρονται να το βοηθήσουν να βρει ξανά τον δρόμο του, χωρίς βέβαια να γνωρίζουν πως η αχανής καλλιέργεια στην πραγματικότητα αποτελεί έναν μυστήριο λαβύρινθο κυριευμένο από μια εξόκοσμη δύναμη, ο οποίος βρίσκεται εκεί για να βγάζει τους ανθρώπους από τον ίσιο δρόμο. Τι θα κάνουν άραγε τώρα οι πρωταγωνιστές μας; Θα καταφέρουν να βρουν τον δρόμο της επιστροφής τους στο αμάξι, καπνίζοντας όλα τα χορτάρια; Μια λύση που φαντάζει ως μονόδρομος, τι παράδειγμα όμως θα δώσουν απ’ την άλλη στο παιδί; Δράση, μυστήριο, αγωνία και κοινωνικά μηνύματα. Μιλάμε άλλωστε για ακόμη μια συναρπαστική μεταφορά βιβλίου του Steven King.

Εκτός του καταπληκτικού σεναρίου, η ταινία διαθέτει υπέροχη μουσική υπόστρωση

Βρήκα το πρώτο μέρος της ταινίας σχετικά ευχάριστο. Άλλωστε όλα τα βιβλία του King βασίζονται σε μια πρωτότυπη ιδέα. Σε αντίθεση με άλλα θριλερ του είδους, τα οποία κρεμάνε γρήγορα, το “Στα ψηλά Χορτάρια” αρχίζει να μην βλέπετε μόνο από τα 3/4 και μετά. Είναι ταινία της παρέας και της “φάσης” και την συνιστώ γιατί παρά όλα τα μείον της, μπορεί να σου αφήσει έναν καλό εφιάλτη πίσω, όσο χρονών και να είσαι.

Βαθμολογία: 6/10

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Αφήστε μια απάντηση

Το ξέπλυμα Previous post Το ξέπλύμα- the laundromat
Next post Η συναρπαστική επιστήμη της επικοινωνίας των δασών, ως ενιαίος και νοήμον οργανισμός.
Close