Read Time:2 Minute, 3 Second

Το Ξέπλυμα, με πρωταγωνιστές την Μέριλ Στριπ, τον Αντόνιο Μπαντέρας τον Γκάρυ Ολντμαν αλλά και τον Ρός από τα φιλαράκια δεν είναι μια κακή ταινία, δεν είναι μια καλή ταινία, είναι όμως ακόμα ένα μέτριο και αρκετά απολαυστικό φιλμ που, όπως αρκετές από τις παραγωγές του Netflix, βασίζεται σε κάποια επιτυχημένη συνταγή που έχουμε ξαναδεί: Αυτή την φορά, του The Big Short.

Στο σενάριο της ταινίας, ένα υπερήλικο ζευγάρι κάνει ταξιδάκι με τα ΚΑΠΙ όταν η βάρκα στην οποία επιβαίνει βυθίζεται και το κράτος γλυτώνει αρκετά από τα έξοδα συνταξιοδότησης. Η Μέριλ Στριπ, όμως, είναι αποφασισμένη να κυνηγήσει την αποζημίωση ώστε να γυρίσει με αυτήν όλον τον κόσμο και να γνωρίσει νέους και γυμνασμένους άντρες, αλλά δυστυχώς πέφτει επάνω στο σκληρό πρόσωπο του καπιταλισμού και των κενόρυχων εταιριών από τις οποίες δεν εισπράττεις δεκάρα τσακιστή εκτός αν σε εκπροσωπεί ο Κούγιας.
Στο μεταξύ, το απολαυστικότατο αν μη τι άλλο δίδυμο Μπαντέρας – Ολντμαν μας αφηγούνται αρκετά παραστατικά κάτι που θα μας κάνει όλους να πέσουμε από τα σύννεφα: Πως το χρηματοπιστωτικό σύστημα του 21ου αιώνα είναι κατασκευασμένο για να ωφελεί τους προνομιούχους και ρημάζει τα κοινωνικά αδύναμα στρώματα, αφήνοντας τα βορά στα όρνεα και τη βοήθεια του Θεού.

Μπαντέρας – Ολντμαν, ξανά

Ο Στίβεν Σόντερμπεργκ (ο οποίος για όσους δεν τον ξέρετε είναι ένας πάρα πολύ καλός σκηνοθέτης) ξετυλίγει το κουβάρι του μεροληπτικού συστήματος της Αμερικής (αλλά και του κόσμου) που εννοεί τους νόμους της ζούγκλας και την κυριαρχία των δυνατών, αφηγούμενος μια αληθινή ιστορία με βιρτουόζικο τρόπο, αρκετή μουσική, όμορφες ερμηνείες και αξιομνημόνευτες σκηνές οι οποίες κρατούν τον θεατή αφοσιωμένο στην εικόνα και τον ήχο καθώς το τρένο των πραγματικών μηνυμάτων που θέλει να παραδώσει η ταινία περνά εμπρός από την οθόνη.

Το Ξέπλυμα
Μπαντέρας & Ολντμαν συνεχώς

Σε γενικές γραμμές, το φιλμ είναι καλό, γρήγορο, ευχάριστο στην παρακολουθηση και αφήνει και κάτι πίσω του μετά το φινάλε. Παρόλα αυτά, σε ευρύτερο επίπεδο, χωρίς να χωλαίνει κάπου συγκεκριμένα, δεν μπορεί να αξιώσει δάφνες κριτικής. Δείτε την αν σας άρεσε το Big Short ενώ αν δεν έχετε δει το Big Short και την δείτε και σας αρέσει, δείτε και το Big Short αμέσως μετά.

σσ. Για όσους έχουν την απορία ποιος είναι ο John Doe, ο John Doe είναι αυτός.

Βαθμολογία: 6/10 (9/10 αν είστε χίπις, φοιτητής ή μέχρι σήμερα είχατε την αίσθηση πως η ελεύθερη αγορά είναι η ανανεωτική κίνηση και ο μονόδρομος της παγκόσμιας οικονομίας)

trailer

Περισσότερες κριτικές από το IMDB

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Αφήστε μια απάντηση

Previous post The Irishman
Στα ψηλά χορτάρια Next post Στα ψηλά “Χορτάρια” – In the tall Grass
Close