Το Ισπανικό σινεμά αποτελεί εδώ και χρόνια μια σημαντική κοιτίδα του παγκόσμιου κινηματογράφου η οποία κατά καιρούς μας έχει παρουσιάσει διαμαντάκια και σήμερα, 50 χρόνια από την γέννηση ή τον θάνατο του Άλφερντ Χίτσκοκ, θα μιλήσουμε για μια ταινία με Χιτσοκικό, γκρανκινιολικό, συναρπαστικό φινάλε.  To “Contratiempo“. Ή αλλιώς, “Ο αόρατος επισκέπτης”. Ή αλλιώς, “The invisible guest”.

Στην υπόθεση της ταινίας, ένας άντρας συλλαμβάνεται από την αστυνομία σε δωμάτιο ξενοδοχείου με μια νεκρή γυναίκα στα χέρια και τα δακτυλικά του αποτυπώματα στο όπλο του εγκλήματος. Παρότι όλα τα στοιχεία τον ενοχοποιούν, ο νεαρός επιχειρηματίας προσπαθεί με κάθε τρόπο να αποδείξει πως είναι αθώος. Έτσι προσλαμβάνει μια από τις καλύτερες δικηγόρους στον κόσμο η οποία, προκειμένου να τον υπερασπιστεί όσο καλύτερα μπορεί, του ζητά να περιγράψει τα γεγονότα με πάσα ειλικρίνεια. Και κάπως έτσι, ξεκινάμε…

Παρότι η ταινία έχει έντονο Χιτσκοκικό αποτύπωμα, το μοτίβο ενός εγκλήματος σε σφραγισμένο δωμάτιο με την πόρτα κλειδωμένη από μέσα αποτελεί κλασικό εύρημα του Poe το οποίο στην συνέχεια δανείστηκε η Αγκάθα Κρίστι, στην συνέχεια κάποιοι άλλοι και στο τέλος ο σκηνοθέτης της ταινίας για να χτίσει μια δυνατή αστυνομική περιπέτεια.

MV5BMjA4ODk1ODU4N15BMl5BanBnXkFtZTgwMzIyMTY2MDI@._V1_SY1000_CR0,0,1499,1000_AL_Όλοι οι χαρακτήρες της ταινίας μοιάζουν βγαλμένοι απ΄το cluedo.

Δεν βρίσκω ψέγος σε αυτό το φιλμ. Δεν έχει κάποια ιδιαίτερη καλλιτεχνική αξία ή ποιητικότητα, δεν νομίζω πως θα με ωφελήσει κάπου στην ζωή μου που το είδα αλλά σίγουρα πέρασα καλά παρακολουθώντας το. Πολύ καλογυρισμένο, πολύ σοβαρό, με αγωνία, δράση, ατμόσφαιρα και μυστήριο. Αρκετά εντυπωσιακά τα στοιχεία που αφήνει ο σκηνοθέτης στην αρχή του φιλμ για να τα αποκαλύψει στο φινάλε και να σε κάνει να τρίβεις τα μάτια σου. Το Contrratiempo είναι ένα ένα άριστο φιλμ εγκληματικού μυστηρίου. Σίγουρα αξίζει να το δεις με μεγάλη προσοχή και ακόμη καλύτερα με παρέα, ώστε να κοντραριστείτε στην παρατηρητικότητα.

Βαθμολογία: 7/10

IMDB

https://www.youtube.com/watch?v=hSEuHQoWso0

 

 

Αφήστε μια απάντηση