Read Time:1 Minute, 47 Second

Το “Δύο Πάπες” μας αφηγείται την ιστορία δύο ανθρώπων με εκ διαμέτρου αντίθετους βίους άλλα έναν κοινό παρανομαστή: Την αγάπη τους για τον Θεό. Μια ταινία τόσο βαρετή όσο ακούγεται, που οι ερμηνείες των ηθοποιών της και η περιέργεια μας για το πως αράζει την πετσα του ο Πάπας όλη μέρα στο Βατικανό, μπορεί να την κάνει όσο ενδιαφέρουσα χρειάζεται για να μην κλείσουμε την τηλεόραση. Έτσι κι αλλιώς, δεν έχουμε ξαναδεί ταινία με Πάπες. Και να δούμε μια είναι ένα από τα 50 πράγματα που οπωσδήποτε κάποιος πρέπει να κάνει πριν πεθάνει, σύμφωνα με ένα άρθρο του Βενέδικτου στην Lifo.

2 παπες - 2 popes

Στο σενάριο της ταινίας, δύο καρδινάλιοι που βάζουν υποψήφιοι για τον τίτλο του Πάπα, έχουν μεγάλη κόντρα. Μια ιστορία που ξεκινά από τα παιδικά τους χρόνια και την εποχή που πήγαιναν μαζί στο καταχτητικό. Ο Βενέδικτος δεξής ψάλτης στον Καθεδρικό της Φιλοθέης, ο Μπεργκόλιο αριστερός στο εκκλησάκι του Αγίου Σπυρίδωνα στο Αιγάλεω. Ο πρώτος φαν του κρίκετ, ο δεύτερος Ολυμπιακός. Ο ένας 137 χρονών, καμπούρης, κουτσός, τυφλός, στη δύση της ζωής του, ο άλλος μόλις 114, κοτσονάτος με ρηξικέλευθες για την εποχή ιδέες. Είναι όμως έτοιμος ο κόσμος να υποδεχτεί την νέα εποχή του Παπισμού; Αυτό είναι κάτι που ο σκηνοθέτης φαίνεται πως θέλει να το μάθουμε μέσα από το ενδιαφέρον (;) κοντράστ των συζητήσεων τους.

Κανείς δεν γνωρίζει για το σκοτεινό παρελθόν του Μπεργκόλιο, ο οποίος κάποτε ήταν Παναθηναικός.

Σε γενικές γραμμές η ταινία περιέχει πολλά λευκά ράσα και αγάλματα του Μικελάντζελο. Είναι σχετικά επιδερμική, καλογυρισμένη και σε κάποια σημεία ανιαρή. Ο Άντονι Χόπκινς και ο Τζόνοθαν Πιρς κάνουν ρεσιτάλ ερμηνείας και κρατούν το φιλμ στα επίπεδα μιας καλής ταινίας – για τον Χόπκινς είναι να χάνεις τα λόγια σου ορισμένες φορές για το τι καταπληκτικός ηθοποιός που είναι. Για το πόσο απολαυστικός είναι στους ρόλους του και πάντοτε ένα επίπεδο πάνω από αυτό που περιμένει κάποιος να δει από εκείνον. Δεν θα ενθάρρυνα κάποιον να δει το φιλμ, δεν θα τον απέτρεπα κιόλας, αλλά θα έλεγα πως επειδή δεν υπάρχει άλλη ανάλογη ταινία, αν ποτέ βρεθείτε στην κατάλληλη διάθεση παρακολουθήστε την και βγάλτε τα συμπεράσματα σας.

Βαθμολογία: 7/10

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Αφήστε μια απάντηση

Το πιο ψυχρό παιχνίδι ταινία Previous post Το πιο ψυχρό παιχνίδι – The coldest game
1917-ταινία Next post 1917 – Ταινία
Close