Όταν από την μία μεριά έχεις έναν κορυφαίο θεατρικό ηθοποιό όπως ο J.K Simmons, ο οποίος έχει πρωταγωνιστεί από Σέξπιρ μέχρι Παπακαλιάτη, και από την άλλη τον ταλαντούχο, όμορφο, έξυπνο, ηθοποιό, τραγουδιστή, σεναριογράφο, απόφοιτο Harvard, πολιτικό αναλυτή και πρώην γκόμενο της jay lo – ποιο γαμάτο άνθρωπο στον κόσμο, Ben Affleck και ανάμεσά τους μια ταινία που οδηγεί στην μεταξύ τους σύγκρουση, το ενσταντανέ έχει αν μη τι άλλο ενδιαφέρον. Δυστυχώς, το τελικό αποτέλεσμα δεν δικαιώνει μεγάλες προσδοκίες αλλά είναι τουλάχιστον φιλότιμο και φρέσκο.
Στην ταινία, O Affleck υποδύεται τον Christian Wolf, έναν άντρα με αυτισμό ο οποίος έχει καταφέρει να περιορίσει το σύνδρομο του και να αφοσιωθεί στην ταπεινή δουλειά του καλύτερου λογιστή στον κόσμο. Ο Wolf είναι πολύ κοντά στο να ξεσκεπάσει μια απάτη πολλών εκατομμυρίων δολαρίων, αλλα το διακύβευμα εμπλέκει πολύ κόσμο και μια ομάδα δολοφόνων αναλαμβάνει να μην αφήσει τα ζεστά εκατομμύρια να πουντιάσουν. Όμως, εκείνο που δεν έχουν υπολογίσει είναι πως ο Christian Wolf δεν είναι μόνο άσσος στα κομπιουτεράκια αλλά και στα πυροβόλα όπλα. Έτσι ο Ben Affleck, σε μια… κάπως… περίεργη… ενναλαγή ρόλων που θυμίζει κάτι από Κλαρκ Κεντ, αναγκάζεται να αφήσει τα γυαλιά του στο τραπέζι και με πολύ Ζίου Ζίτσου να κατατροπώσει όλους τους αιμοδιψείς κακούς, βγαλμένους από Coin Op της δεκαετίας του 90.
Σε γενικές γραμμές, το σενάριο είναι μια μπλεγμένη υπόθεση που προσπαθεί να κάνει μια δυσλειτουργική ιστορία να παρουσιαστεί αρμονικά. Κάτι που σχετικά καταφέρνει, κυρίως γιατί η σκηνοθεσία είναι καλή και οι ερμηνείες δυνατές, έτσι που καταστάσεις τραβηγμένες από τα μαλλιά αποκτούν την μεγαλύτερη συνοχή που θα μπορούσαν. Ο θεατής είναι αδύνατον να μην χάσει κάπου τι ακριβώς συμβαίνει, αλλά επειδή ένας λογιστής – vigilante είναι κάτι που δεν έχουμε ξανασυναντήσει και ένα ωραίο παραμύθι παραμένει πάντοτε ένα ωραίο παραμύθι, θα συνεχίσει μόνο και μόνο για το σασπένς και δεν θα σβήσει την τηλεόραση.
Απογυμνωμένος ο σεναριακός κορμός κολυμπάει στα πιο επιφανειακά αμερικάνικα νερά και περιέχει ατάκες όπως «έχω λύσει τον κύβο του ρούμπικ σε 10 δευτερόλεπτα», αλλά η πρωτοτυπία του βασικού χαρακτήρα, οι ανατροπές, οι ερμηνείες και η γενικότερη φάση κυβέρνηση – FBI -corporations – εκδικητές και μακελίδι, κρατούν το Concept.
Περιφραστικά, η βαθμολογία της ταινίας είναι: Αν την έβλεπες Σάββατο βράδυ στο ΣΤΑΡ channel μπορεί και να πήγαινες για ύπνο μετά το τρίτο διάλειμμα για διαφημίσεις ένώ αν την πετύχαινες στον ANT1 και ήσουν μαθητής, θα την παρακολουθούσες μέχρι τέλους , αλλά δεν θα την συζητουσες και με τους φίλους σου την επόμενη μέρα στο σχολείο.
Βαθμολογία: 7/10
About Post Author
GMoust
More Stories
Μαγνητικά πεδία – Magnitika pedia
Ένας (που μοιάζει) ναυτικός μένει από βενζίνη και γνωρίζει με οτοστόπ μια μιλφ που φοράει μαύρα και έχει να κάνει 4 χρόνια σεξ: όχι, δεν μιλάω για το σενάριο κάποιας ταινίας της χρυσής εποχής του Ελληνικού κινηματογράφου πορνό αλλά για την πρώτη ταινία του Γιώργου Γούση
Top Gun Maverick
Στο σενάριο της ταινίας, ο Τομ Κρουζ έχει παραμείνει ο ίδιος κλασσικός καραφάνταρος που όλοι αγαπήσαμε από την δεκαετία του ’80 και δεν λέει να πάρει βαθμό με τίποτα αφού κλέβει συνεχώς F-16 για να βγάλει βόλτα νεαρά γκομενάκια.
Lord of the rings: Rings of Power – Αρχοντας των δαχτυλιδιών: Τα δαχτυλίδια της δύναμης
Τόσο βαρετή, ασύνδετη και αμήχανη που πηγαίνει τσάμπα το φαγητό που θα παραγγέλλεις για να την δεις.
Pray: Το θήραμα
Το Pray είναι φυσικά το σεναριακό πρωίμο της ταινίας “Ο Κυνηγός” με τον Άρνολντ Σβατσενέγκερ και τον Ζαν Κλοντ Βαν Νταμ, μια ταινία που αδυνατώ να αποκαλέσω prequel μιας και είναι τόσο αναξιόλογη που θέλω να πιστεύω πως πρόκειται απλά για
Everything Everywhere all at once – Τα πάντα όλα
Κλείσε για λίγο τα μάτια σου και φαντάσου πως είναι να κάνεις ναρκωτικά για πρώτη φορά και να ονειρεύεσαι έναν θηλυκό Τσάκι-Τσάν να παίζει τον Doctor Strange σε μια εναλλακτική ταινία της Marvel
Dr Strange in the multiverse of madness – Δρ. Παράξενος και το πολυσύμπαν του Χαμού
Σίγουρα κάπου εκεί έξω στο πολυσύμπαν υπάρχει μια καλύτερη εκδοχή αυτής της ταινίας
Average Rating