Είναι άραγε δυνατόν κάποιος να μπορέσει να περιγράψει μια σειρά όπως το Westworld μέσα σε λίγα μόλις λόγια; Η απάντηση, φυσικά και είναι. Άλλωστε η πλοκή της ταινίας δεν είναι πάνω από δυο γραμμές και αν η σειρά ήταν βιβλίο, θα ήταν ένα βιβλίο το οποίο χρησιμοποιεί συνεχώς τις ίδιες λέξεις.
Το Westworld είναι μια από εκείνες τις σειρές που καταφέρνουν και ξεπερνούν τα πολλά τους μειονεκτήματα χάρη στον πλούσιο προϋπολογισμό τους (βλέπε Game Of Thrones, Walking Dead) παρότι δεν έχει αντίστοιχο fun service. Στην πραγματικότητα, μου κάνει έκπληξη πως η δημοτικότητα του κυμάνθηκε σε τέτοια ύψη ενώ αντίστοιχα εγχειρήματα έχουν προβληθεί στο ρελαντί, αλλά ο συνδυασμός Anthony Hopkins – Ed Harris σε παραγωγή τέτοιου διαμετρήματος δεν μπορεί εύκολα να μείνει στην αφάνεια.
Σε γενικές γραμμές, αντίθετα από την κλασική ταινία με πρωταγωνιστή τον πρώτο καραφλό γόη που γνώρισε το Hollywood, Yul Brynner, το reboot του Westworld προσπαθεί να πει τα πάντα και τελικά λέει ελάχιστα. Δεν καταφέρνει να επεκτείνει την ευρηματικότητα της πρώτης ταινίας και οι χιλιο ειπωμένοι προβληματισμοί του δεν θέτουν νέες σκέψεις. Κινείτε με εσωστρέφεια πίσω από τα ντουβάρια της αρχικής ιδέας και συχνά κουράζει, ενώ πρώτη φορά βλέπω – τον πάντοτε απολαυστικό πάντως – Anthony Hopkins να εμφανίζει αμφιβολία στην διεκπεραίωση των ακατανόητων προθέσεων του – ultra κυνικού, οραματιστή – χαρακτήρα του. Το καταπληκτικό momentum του Ed Harris ντυμένου στα καουμπόικα δεν αξιοποιείτε ποτέ και η προσμονή μιας σκηνής-αποθέωσης συμβιβάζετε στην επανάληψη.
Παρολαυτα, το δυσθεώρητο budget της σειράς, τα πάρα πολύ πλούσια σκηνικά και οι ερμηνείες του Harris/Hopkings προηγούνται του σεναρίου και των μονίμως θλιμμένων χαρακτήρων. Αποκλειστικά πάντως για τους λάτρεις του σασπένς και όχι για όσους προσπαθήσουν να εμβριθήσουν περισσότερο, αφού η επιφανειακή προσέγγιση της σειράς με φίλους και ποπ-κορν είναι η μοναδική που στο τέλος δικαιώνει τον θεατή.
Εν κατακλείδι, το Westworld είναι ένα κράμα που προσπαθεί να χωρέσει πολλά πράγματα και επιρροές μαζί, δεν δίνει κάτι νέο σε επίπεδο φαντασίας και αφήγησης και το φινάλε του είναι απλά ένα φινάλε. Αξίζει να το δείτε, γιατί δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο σ’ αυτόν τον τομέα, τουλάχιστον σε επίπεδο σειρών, και γιατί ξοδεύτηκαν τόσα χρήματα για να γυριστεί που το εντυπωσιακό του περίβλημα σε κάνει να ξεχνάς το μέτριο δώρο που ανοίγεις.
About Post Author
GMoust
More Stories
Μαγνητικά πεδία – Magnitika pedia
Ένας (που μοιάζει) ναυτικός μένει από βενζίνη και γνωρίζει με οτοστόπ μια μιλφ που φοράει μαύρα και έχει να κάνει 4 χρόνια σεξ: όχι, δεν μιλάω για το σενάριο κάποιας ταινίας της χρυσής εποχής του Ελληνικού κινηματογράφου πορνό αλλά για την πρώτη ταινία του Γιώργου Γούση
Top Gun Maverick
Στο σενάριο της ταινίας, ο Τομ Κρουζ έχει παραμείνει ο ίδιος κλασσικός καραφάνταρος που όλοι αγαπήσαμε από την δεκαετία του ’80 και δεν λέει να πάρει βαθμό με τίποτα αφού κλέβει συνεχώς F-16 για να βγάλει βόλτα νεαρά γκομενάκια.
Lord of the rings: Rings of Power – Αρχοντας των δαχτυλιδιών: Τα δαχτυλίδια της δύναμης
Τόσο βαρετή, ασύνδετη και αμήχανη που πηγαίνει τσάμπα το φαγητό που θα παραγγέλλεις για να την δεις.
Pray: Το θήραμα
Το Pray είναι φυσικά το σεναριακό πρωίμο της ταινίας “Ο Κυνηγός” με τον Άρνολντ Σβατσενέγκερ και τον Ζαν Κλοντ Βαν Νταμ, μια ταινία που αδυνατώ να αποκαλέσω prequel μιας και είναι τόσο αναξιόλογη που θέλω να πιστεύω πως πρόκειται απλά για
Everything Everywhere all at once – Τα πάντα όλα
Κλείσε για λίγο τα μάτια σου και φαντάσου πως είναι να κάνεις ναρκωτικά για πρώτη φορά και να ονειρεύεσαι έναν θηλυκό Τσάκι-Τσάν να παίζει τον Doctor Strange σε μια εναλλακτική ταινία της Marvel
Dr Strange in the multiverse of madness – Δρ. Παράξενος και το πολυσύμπαν του Χαμού
Σίγουρα κάπου εκεί έξω στο πολυσύμπαν υπάρχει μια καλύτερη εκδοχή αυτής της ταινίας
Average Rating