οζαρκ
Σειρές

Οζαρκ

Σε γενικές γραμμές, το Όρζακ δεν είναι μια από εκείνες τις σειρές τις οποίες συνηθίζω να παρουσιάζω. Δεν είναι ούτε τόσο καλή, ώστε να γράψω κάτι για εκείνη, ούτε αρκετά κακή, ώστε να αξίζει διακωμώδησης. Ο μοναδικός λόγος που θα ασχοληθώ μαζί της είναι γιατί μου δημιούργησε τόσα τραύματα, που ο ψυχολόγος μου μού είπε πως θα ήταν καλό να μιλήσω σε κάποιον για εκείνη…

Στο σενάριο της σειράς, ένας φέρελπις επιχειρηματίας και ο λογιστής συνάδελφός του που ξέρει τι λένε τα κομπιούτερ και οι αριθμοί ξεπλένουν χρήμα για λογαριασμό του Πάμπλο Εσκομπάρ του Μεξικό. Όσο όμως και να το πλένουν το χρήμα παραμένει βρώμικο κι έτσι αποφασίζουν να πάρουν λίγη από την μπουγάδα για το σπίτι τους. Κάτι που φαίνεται πως δεν αρέσει καθόλου στον λατίνο πελάτη τους, ο οποίος είναι εμμονικός με την καθαριότητα και με την σειρά του αποφασίζει να τους κρεμάσει για να ξεμυρίσουν. Με αυτά και με αυτά λοιπόν, ο πρωταγωνιστής μας αποφασίζει να μεταφέρει την εταιρεία του στην ευωδιαστή περιοχή του Όζαρκ ή οποία διαθέτει αρκετή θάλασσα για την μπουγάδα και καλύτερες εταιρίες απολυμάνσεων. Και παρότι αρχικά τα πράγματα στον Αμερικανικό νότο δείχνουν πως θα του πάνε πλέον δεξιά, οι περιστάσεις δεν εξελίσσονται ιδιαίτερα ευοίωνα για εκείνον και τώρα εκτός από την Μεξικανική μαφία ξεκινούν να τον κυνηγάνε οι τοπικοί απατεώνες, η αστυνομία, οι χωριάτες με τσάπες, οι γιαγιάδες με πλάστες, οι στρουθοκάμηλοι και τα δηλητηριώδη βατράχια των ποταμών.

Το (πρ)Οζαρκ είναι μια αξιοπρεπής σαπουνόπερα για την Μαφία, η οποία έχει γραφτεί από ανθρώπους που ούτε γνωρίζουν αρκετά για το θέμα το οποίο παρουσιάζουν ούτε και έχουν δει, προφανώς, τουλάχιστον το Sopranos. Το φιλμ ειναι μονταρισμένο με ένα ασημί φίλτρο για μάχιμουμ κατάθλιψη ενώ καθ’ όλη την διάρκεια του πρέπει να επαναλαμβάνεται τουλάχιστον 100 φορές η φράση “Θα σκοτώσουν εσένα και την οικογένειά σου”. Οπότε αποφύγετε την σειρά αν έχετε οικογένεια.

Για μάξιμουμ απόλαυση, πάρτε Πρόζαρκ για να δείτε Όζαρκ.

Σε γενικές γραμμές, το (πρ)Οζαρκ είναι μια καλογυρισμένη σειρά αποτελούμενη από χαριτωμένες ερμηνείες και προσεγμένο σενάριο η οποία παρουσιάζει καταστάσεις που απέχουν αρκετά από τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν στην πραγματικότητα. Έχει ενδιαφέρον και ενδείκνυται για ανελλιπή παρακολούθηση αλλά δεν αξιώνει άλλες δάφνες και δεν βρίσκω κανέναν λόγο κάποιος να το προτιμήσει από το αριστουργηματικό Sopranos που διαθέτει ακριβώς τα ίδια στοιχεία και βρίσκεται ακριβώς δύο κλάσεις πάνω σχεδόν σε όλα τα επίπεδα.

Βαθμολογία: 6/10

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *