Να δείτε,  Ταινίες

Shot Caller

To shot caller είναι μια αρκετά καλή ταινία με πρωτότυπο χτίσιμο, καλή σκηνοθεσία, φρέσκια αίσθηση, γρήγορη ροή – αν και κοινωνικής υφής – που μπορείτε να δείτε με ενδιαφέρον και την οποία θα βαθμολογήσω με έξι για έναν και μοναδικό λόγο: Τα πράγματα δεν είναι έτσι… Παρόλα αυτά, ίσως θα μπορούσαν.

Στο σενάριο της ταινίας, ο  Jaime Lannister, που έχει ακόμη δύο χέρια και δεν του καίγεται καρφάκι για το Kings Landing και την Sersei γιατί είναι γιάπης με γυναίκα και παιδί, καταδικάζεται σε 17 μήνες φυλάκιση επειδή ήπιε ένα ποτάκι παραπάνω και πέρασε μια διασταύρωση με κόκκινο, με αποτέλεσμα μια αξιοσέβαστη ποσότητα λαμαρίνας να καρφωθεί στο κεφάλι του κολλητού του. Μέσα στο άγριο κλίμα των φυλακών, στο οποίο άγνωστοι πρωτεινάκιδες εξασκούνται παντού τριγύρω στο μονόζυγο και τους αλτήρες, ο Nikolaj Coster-Waldau – δυστυχώς το πραγματικό όνομα του Jaime – αναγκάζεται να μπει σε συμμορία για να φυλάξει τον κώλο του. Όμως το ένα πράγμα φέρνει τ’ άλλο και τα δυό μαζί τα ισόβια. Έτσι ο Waldau, σαν ένας πραγματικός Lannister, αφήνει πίσω ό,τι είχε χτίσει στην ζωή του και κάνει αυτό που ένας αληθινός άντρας πρέπει: Το χρέος του.

Shot-Caller_st_7_jpg_sd-highx__crop
Γνωστές φάτσες από τα αριστερά προς τα δεξιά: Jon Bernthal (Punisher), Jeffrey Donovan (Fargo), Evan Jones (The book of Eli)

 

Για κάποιο λόγο, το όλο κόνσεπτ μπορεί σε κάποιον να μυρίσει λίγο Locke. Η ταινία είναι μονταρισμένη πιάνοντας το θέμα από τα δύο άκρα: Την ζωή πριν και την ζωή μετά και τα συγκρούει. Πράγμα καλό, που σε κάνει να βλέπεις τις σκηνές νεράκι. Σε γενικές γραμμές το φιλμ μπορεί να αφήσει αρκετές σκέψεις στον θεατή, έχει πολλά στοιχεία – μαζί και ενδιαφέρον – και τα σετάρει όλα αρμονικά. Με μία μόνο ένσταση: Όποιος μπαίνει φυλακή δεν γίνεται αδερφή, δεν κρύβει ναρκωτικά στον κώλο του και δεν περνάει την ώρα του σκοτώνοντας κρατούμενους με ξυραφάκια bic.

Εν κατακλείδι: Αρκετά καλή προσπάθεια και γυαλιστερό αποτέλεσμα με σφιχτή παρουσίαση των γεγονότων, αλλά θα μπορούσε να είναι καλύτερο αν δεν υπήρχαν τα αχρείαστα κλισέ, οι σκηνές που έχουμε ξαναδεί και η φανταστική αντίληψη για την ζωή στις φυλακές και τις κωνικές προθέσεις των ανθρώπων. Βέβαια αυτά είναι πράγματα που κάποιοι τα αγνοούν για χάρη του σασπένς και κάποιους τους ξενερώνουν. Εγώ ανήκω στους δεύτερους.

Βαθμολογία: 6/10

IMDB

 

Trailer

* Φωτογραφία “άγριου κλίματος φυλακών”,  Lock Up.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *