Read Time:2 Minute, 29 Second

Αισθάνομαι πως αν το Darkest Hour, αντικειμενικά μια από τις πιο αξιομνημόνευτες ταινίες φέτος, είχε κυκλοφορήσει μια δεκαετία πριν, θα είχε θέση δευτεραγωνιστή και πιθανόν σήμερα, εκτός από την αξιολάτρευτη ερμηνεία του Gary Oldman, να μην μας είχε αφήσει πίσω ιδιαίτερα πράγματα να θυμόμαστε.

ΠΡΟΣΟΧΗ μην ξεχάσετε το “R” σε περίπτωση που, με την ευκαιρία, αναζητήσετε φωτογραφίες του Gary Oldman στο ίντερνετ.  

https://c1.staticflickr.com/7/6008/5994818569_b156c4b7cc_b.jpg
Το Darkest Hour είναι μια καλογραμμένη και καλογυρισμένη ταινία για τον winston churchill που, όπως όλες οι καλές βιογραφίες, επικεντρώνονται σε ένα χαρακτηριστικό στιγμιότυπο της ζωής του πρωταγωνιστή, το οποίο στην περίπτωση μας είναι αυτό:

Στο σενάριο της ταινίας, λίγο πριν συμμετοχή του αγγλικού στρατού στα γεγονότα της Δουκέρνης, ένα Mail με τίτλο: Βασιλιάς, σκάει στο κινητό του Churchill που εκείνη την στιγμή πίνει το μπράντι του, καπνίζει το πούρο του και βγάζει βίτσια στην γραμματέα του. Παρότι το μήνυμα σίγουρα μοιάζει με σπαμ από κάποιο τσοντο-site, ο φιλόδοξος Winston, που περίμενε αυτή την στιγμή όλη του την ζωή, διαβάζει το bait με την ίδια ελπίδα που ένας άνεργος καλεί στο τηλέφωνο της αγγελίας με τίτλο: πενθήμερη – τετράωρη εργασία, μισθός 1200 ευρώ.

Για καλή του τύχη, το μήνυμα δεν είναι ιός και το κινητό του μέλλοντα πρωθυπουργού της Αγγλίας δεν γεμίζει με εκνευριστικά pop-up. Αντ αυτού, την στιγμή που κανείς άλλος δεν είναι πρόθυμος να αναλάβει την διακυβέρνηση του Βασιλείου, ο ίδιος επιστρατεύεται να κρατήσει το τιμόνι ενός ολόκληρου έθνους που πρέπει να αποφασίσει την στάση του στον πόλεμο. Και παρότι το Tablet, το κινητό και το σταθερό του PC έχουν γεμίσει εκνευριστικές ειδοποιήσεις που του ζητάνε να βάλει τον αριθμό της κάρτας του για να κερδίσει την ευνοϊκή μεταχείριση των Γερμανών, εκείνος με υπομονή και αποφασιστικότητα μπλοκάρει όλες τις εκνευριστικές επισημάνσεις του αγγλικού κοινοβουλίου και βρίσκει τον τρόπο να πατήσει το πολυπόθητο κουμπί της αντίστασης.

https://cbsnews1.cbsistatic.com/hub/i/r/2015/07/18/2daa50ee-425f-4d50-815f-3f712e39c043/resize/620x465g2/ae430936b8dc026c274b19de5230752c/churchill-v-for-victory-ap410827011.jpg

Ο Gary Oldman είναι μεγάλος ηθοποιός και όπως ξέρουμε καλά, οι μεταμορφώσεις του πάνε γάντι:

Παρότι και το σενάριο αλλά και ο τρόπος με τον οποίο χτίζεται η ιστορία είναι πολύ καλά, η ερμηνεία του είναι το νήμα που ο θεατής ακολουθεί για να  ξετυλίξει το κουβάρι του σεναρίου. Στην πραγματικότητα, δεν περνάει αρκετή ώρα πριν κάποιος ξεχάσει πως πρόκειται απλά για ηθοποιία και όχι για τον πραγματικό Churcill.

Σε γενικές γραμμές το φιλμ είναι χαριτωμένο, ευχάριστο και δεν πλατιάζει. Καλό σαν ταινία, όμως οι πληροφορίες για το έργο και τον τρόπο με τον οποίο ενορχήστρωσε την αντίσταση, μάλλον ανεμικές. Πάντως, μέσες-άκρες όλοι μας θέλαμε να μάθουμε λίγα παραπάνω πράγματα για τον τύπο που έκανε το intro στο Aces High των Iron Maiden, οπότε αξίζει μια ματιά.

Βαθμολογία: 7/10

Imdb

Trailer

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Αφήστε μια απάντηση

The man who wasent there Previous post Ο μονόλογος της αρχής της απροσδιοριστίας, στον “άντρα που δεν ήταν εκεί”
Ταινία Κριτική Next post Ο Θάνατος του ιερού ελαφιού – Μια ταινία του Γιώργου Άνθιμου.
Close