Read Time:1 Minute, 28 Second

Τα δέντρα ανήκουν στους παλαιότερους ζωντανούς οργανισμούς του πλανήτη. Από την αυγή της ανθρωπότητας, έχουν έχουν εμπνεύσει αμέτρητες ιστορίες και έχουν αποτελέσει το πιο σιωπηλό φίλο του ανθρώπου. «Όταν μάθουμε πώς να ακούμε τα δέντρα», έγραψε κάποτε ο Hermann Hesse, που σε όλα του τα έργα εμφάνιζε την φύση ως δάσκαλο »η ταχύτητα και η παιδικότητα των σκέψεών μας επιτυγχάνουν ασύγκριτη χαρά» ενώ στην παγκόσμια λογοτεχνία τα δέντρα σχεδόν πάντοτε συμβόλιζαν ηρωικές, συναισθηματικές και διδακτικές φιγούρες. Και, σύμφωνα με τον Τόλκιν, «Τα δέντρα μπορούν να μας δείξουνε πως να αντικρίζουμε τον κόσμο όπως πραγματικά είναι»

Από την εικονογράφηση των παιδικών παραμυθιών των Αδερφών Grim

Όμως κάθε δέντρο, πολύ περισσότερο από όσα σημαίνει ή συμβολίζει για εμάς, είναι ένα συναρπαστικο βιολογικό θαύμα το οποίο εμπλέκεται σε πολύπλοκα πλέγματα που επικοινωνούν διαρκώς μεταξύ τους με χημικά σήματα μέσω των μυκητών που ζουν στις ρίζες τους – Δηλαδή, το δάσος είναι ένας αόρατος, εκπληκτικός κόσμος, ο οποίος σε συνεννόηση μεταξύ του μετακινείτε, αντιμετωπίζει απειλές ή ακόμα παρουσιάζεται περιστασιακά χαρούμενο και στεναχωρημένο, όπως πρόσφατα ανακαλύφθηκε από την Καναδή δασολόγο Suzanne Simard.

Στο παρακάτω σύντομο βίντεο, ένας από τους διδακτορικούς φοιτητές του Πανεπιστήμιου της Columbia, μελετώντας το πώς η αλληλεπίδραση και η αρχιτεκτονική των συστημάτων των ριζών σχετίζονται με τη ζωή του δάσους και την αλλαγή του κλίματος, συνθέτει τα συναρπαστικά ευρήματα της Suzanne Simard.

Ναι, τα δέντρα είναι τα θεμέλια των δασών, αλλά ένα δάσος είναι πολύ περισσότερο από αυτό που βλέπετε … Υπόγειος υπάρχει αυτός ο άλλος κόσμος – ένας κόσμος άπειρων βιολογικών μονοπατιών που συνδέουν τα δέντρα και τους επιτρέπουν να επικοινωνούν και στο δάσος να συμπεριφέρεται σαν να είναι ένας ενιαίος και νοήμον οργανισμός.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Αφήστε μια απάντηση

Στα ψηλά χορτάρια Previous post Στα ψηλά “Χορτάρια” – In the tall Grass
Orson Wells Next post Όταν o Orson Wells ηχογραφούσε για τους Manowar
Close